top of page

Belterületi út fejlesztés Darnózseli településen

Darnózseli Községi Önkormányzata a „Belterületi út fejlesztés Darnózseli településen” című TOP_PLUSZ-1.2.3-21-GM1-2022-00057 kódszámú „Belterületi utak fejlesztése” című és „TOP_Plusz-1.2.3-21” kódszámú felhívás alapján valósítja meg a nevezett projektet.

 

Pályázati konstrukció: TOP_Plusz-1.2.3-21 - Belterületi utak fejlesztése

Pályázat címe: Belterületi út fejlesztés Darnózseli településen

Pályázat kódszáma: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-GM1-2022-00057

Kedvezményezett neve: Darnózseli Községi Önkormányzat

Kedvezményezett címe: 9232 Darnózseli, Ady Endre utca 8.

Konzorciumi partner: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzati Hivatal

Elnyert támogatás: 21,25 millió forint

Támogatás intenzitása: 100%

Finanszírozó alap: ERFA

A Győr-Moson-Sopron Vármegye Önkormányzatának területfejlesztési keretéből (Terület - és Településfejlesztési Operatív Program Plusz) a vármegye közgyűlésének támogató szavazatával 21,25 millió forintot biztosított a TOP PLUSZ-1.2.3-21 kódszámú, „Belterületi utak fejlesztése” elnevezésű konstrukcióra benyújtott pályázat alapján. Az európai uniós, vissza nem térítendő támogatás felhasználásával Darnózseli községben, egy komplex a település élhetőbbé tételét célzó fejlesztés valósulhat meg.

A projekt elsődleges célja a település számára meghatározó jelentőségű belterületi utak felújítása, illeszkedve a Felhívás „Az önkormányzati tulajdonú belterületi közutak építése, korszerűsítése, felújítása a településközpont vagy a település közintézményeinek, közszolgáltatást nyújtó létesítményeinek jobb megközelíthetősége, vagy a lakóterületekkel való kapcsolatok javítása, vagy a településközpont tehermentesítése, vagy a meglévő belterületi úthálózat minőségi fejlesztése érdekében” céljához.

A tervezési program szerint a jelenleg homokos-kavicsos, murvás utca a teljes szakaszon aszfalt burkolattal kerül ellátásra. Az utak szélessége úgy lett meghatározva, hogy a burkolatot kétoldalról szegélyző erdős területekbe kismértékű legyen a beavatkozás.

 

A projekt keretében az alábbi infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg:

  • Utak burkolatának és alépítményeinek felújítása, korszerűsítése, átépítése

Fejlesztés: Szabadság utca II. szakasz

 

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében valósul meg. Konzorciumi partner a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzati Hivatal.

A beruházás teljes költsége 21 250 000 Ft.

 

Projekt fizikai befejezése: 2025.08.31.

Kivitelező: ERŐSS ÚT KFT.

A projekt lezárult.

bottom of page