top of page

Élhető település fejlesztés Darnózseli Községben

Pályázati konstrukció: TOP_Plusz-1.2.1-21 - Élhető települések

Pályázat címe: Élhető település fejlesztés Darnózseli Községben

Pályázat kódszáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-GM1-2022-00034

Kedvezményezett neve: Darnózseli Községi Önkormányzat

Kedvezményezett címe: 9232 Darnózseli, Ady Endre utca 8.

Konzorciumi partner: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzati Hivatal

Elnyert támogatás: 119,83 millió forint

Támogatás intenzitása: 100%

Finanszírozó alap: ERFA

 

Darnózseli Községi Önkormányzatának „Élhető település fejlesztés Darnózseli Községben” című TOP_PLUSZ-1.2.1-21-GM1-2022-00034 kódszámú pályázatát az „Élhető települések” című és „TOP_PLUSZ-1.2.1-21” kódszámú felhívás alapján valósítja meg.

A Győr-Moson-Sopron Vármegye Önkormányzatának területfejlesztési keretéből (Terület – és Településfejlesztési Operatív Program Plusz) a vármegye közgyűlésének támogató szavazatával 119,83  millió forintot biztosított a TOP PLUSZ-1.2.1-21 kódszámú, „Élhető települések” elnevezésű konstrukcióra benyújtott pályázat alapján. Az európai uniós, vissza nem térítendő támogatás felhasználásával Darnózseli községben, egy komplex a település élhetőbbé tételét célzó fejlesztés valósulhat meg.

A projekt megvalósításának célja az erős identitástudatú, egészséges és a változásokhoz rugalmasan alkalmazkodó népesség és társadalmi közösség elősegítése, a lakosság mentális és kulturális igényeinek és állapotának és közöségi célú szolgáltatások és programok minőségének javítása, a szociális védelem és társadalmi befogadás eszközkendszerének fejlesztése, a hátrányos helyzetű csoportok és térségek társadalmi felzárkóztatásának támogatása, a helyi társadalmak különböző szintű közösségeinek, azok kultúrájának és az itt élők szabadidős aktivitási lehetőségeinek fejlesztése.

A TOP_PLUSZ-1.2.1-21-GM1-2022-00034 azonosítószámú projekt célkitűzése, egy önkormányzati tulajdonban levő ingatlanon 100 - 120 főt kiszolgálni képes közösségi ház megvalósítása. A településen jelenleg nincs olyan létesítmény, amely alkalmas lenne a közösség kulturális szabadidős igényeit kielégíteni. Az Önkormányzat a település központjában közösségi és kulturális tevékenységet is magába foglaló közösségi ház megvalósítását tervezi. A meglévő épülethez egy új épület bővítés kerül kivitelezésre ami magában foglal egy kultúrtermet, vizesblokkot, kiszolgáló helyiségeket. A kultúrterem egy több funkciós tér, ami ca. 100-120 fős rendezvények megtartására alkalmas. A meglévő épületben kerülnek kialakításra a vizes blokkok, azaz női wc, férfi wc, akadálymentes wc. Ezek mellett az új épületben helyet kap egy férfi és egy női mosdó, mely az öltözőkhöz vezető személyzeti folyosóról lesz megközelíthető. A meglévő épületben kialakításra kerül egy teakonyha és négy iroda helyiség a létesítményt vezetőknek és egy külön bejáratról nyíló vizesblokkal tervezett helyiség. A tervezett bővítményhez egy terasz kerül kialakításra. A kultúrház akadálymentesen megközelíthető, ezt egy vasbeton rámpa biztosítja. A rámpát a vonatkozó akadálymentesítési előírások alapján kell kialakítani. Az épülethez 5db. parkoló kerül kialakításra, saját telken belül. Az 5db parkolóból 1db parkoló akadálymentes parkolóként kerül kialakításra.

 

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program, Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében valósult meg. Konzorciumi partner a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzati Hivatal.

 

A beruházás teljes költsége: 119 827 460 Ft

Projekt fizikai befejezése: 2024.11.30.

bottom of page